asus-en9600gt-matrix-chladte-hybridne
Novinka ASUS EN9600GT Matrix - chlaďte hybridně

ASUS EN9600GT Matrix - chlaďte hybridně

Michal Kleman

Michal Kleman

29. 5. 2008 00:00 11

ASUS bude mít na letošním Computexu opět mnoho zajímavých produktů a jedním z nich je i karta ASUS EN9600GT Matrix, pojďme si jí zběžně prohlédnout.

Reklama

Novinka bude, jak už název napovídá, založena na grafickém čipu z továren NVIDIE - G94. Jde o mainstreamové jádro série G90, které je vybaveno 64 Shadery. Nadšence stojící o výkon za každou cenu asi neoslní, ale zájemce o tichý počítač s dostatečným výkonem na občasné hraní by tato karta oslovit mohla.

ASUS EN9600GT Matrix - chlaďte hybridně
i Zdroj: PCTuning.cz

Karta ASUS EN9600GT Matrix by se mohla uplatnit i v silnějších HTPC, do kterých je určena nejen díky PureVideo enginu, ale i HDMI a optickému výstupu. K použití v tichém počítači ho také předurčuje speciálně navhnutý chladič s velkým hliníkovým heatsinkem a několika heatpipe trubičkami. Jakmile budete sledovat filmy nebo prostě vykonávat nenáročnou aktivitu, chladič zvládne udržet teploty karty pouze svou pasivní částí. Jestliže zapnete hru nebo přejdete na náročnější práci, roztočí se ventilátor.

Mnoho zájemců, kteří mají "plexo" v bočnici by také mohl nadchnout vzhled karty. Chladič je vyveden v matné černé a této tmavé barvě se nevyhl ani tištěný spoj (musím se přiznat, že mě osobně vzhled této karty opravdu nadchl).

Nemohu si však odpustit drobnou osobní poznámku: ASUS poslední dobou přichází o nápady, první si na toto stěžovala společnost Gigabyte, nyní by si mohla stěžovat společnost MSI, která ani ne před měsícem uvedla na trh stejnou kartu také s hybridním chlazením, fungujícím na stejném principu (=bez zatížení se větrák vypíná). O ní můžete číst zde.

Podle Nordic Hardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama