windows-7-bude-podporovat-dotykovou-obrazovku
Novinka Windows 7 bude podporovat dotykovou obrazovku

Windows 7 bude podporovat dotykovou obrazovku

Moll

Moll

28. 5. 2008 00:00 15

Jako alternativu k myši budete moci následující verzi Windows ovládat dotykem pomocí technologie "Surface".

Reklama

Podle předsedy Microsoftu, Billa Gatese, je ovládání aplikací dotykem dalším evolučním stádiem, které může nahradit klasickou počítačovou myš. Bill Gates je také znám jako příznivce ovládání systému hlasem. Tato jeho vize je již velice fousatá a mnoho lidí začíná pochybovat, zda je vůbec k praktickému využití vhodná. Ovládání pomocí "Multi-touch" je podle mého názoru uživatelsky daleko příjemnější a jeho implementace do Windows 7 může být ne-li přímo zásadním přínosem, tak alespoň příjemným zpestřením práce v některých aplikacích. Samozřejmě nelze čekat, že počítačová myš, která je tady s námi již 40 let, z ničeho nic zatáhne ocásek a zmizí ve své díře.

Microsoft, který hodlá Windows 7 vydat v roce 2010, si samozřejmě nemohl nevšimnout, jak se všude v digitálním světě objevují zařízení s dotykovou obrazovkou - mobilní telefony, GPS navigace, tablety a spousta dalších. A za tři roky budou dotykové obrazovky zřejmě úplně všude.

Na videu si můžete prohlédnout, jak bude "Surface" fungovat. Nejde o nic, co bychom už neviděli jindy a jinde, ale například hrátky s mapou světa jsou docela zábavné.


Video: "Multi-Touch" ve Windows 7

Podle Tech Tree

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama