konci-abit-s-vyrobou-zakladnich-desek
Novinka Končí Abit s výrobou základních desek?

Končí Abit s výrobou základních desek?

JeanVEGA

JeanVEGA

27. 5. 2008 00:00 15

Po tom, co firma Intel ohlásila nástup nové série chipsetů kolují po světě informace, že společnost Abit se chystá upustit od výroby základních desek.

Reklama

Není žádným tajemstvím, že právě jmenované společnosti se v posledním čase na tomto poli trhu nedaří. V minulém roce se jí podařilo prodat méně než 3 milióny kusů základních desek a i když plán pro rok 2008 byl počet prodaných kusů zdvojnásobit, informace hovoří o tom, že prodeje se dokonce snížili. Mluví se i o tom, že po ohlášení nástupu chipsetů série 4 (P45, P43 a později G45, G43, Q45 a Q43) od společnosti Intel zvažuje Abit výrobu základních desek úplně zastavit.

Končí Abit s výrobou základních desek?
i Zdroj: PCTuning.cz

Mateřská společnost Abitu, Universal Scientific Industrial (USI), je prý současnou situací kolem prodeje produktů tohoto kdysi poměrně populárního výrobce zklamaná. Stává se z něj totiž druhořadá značka, která prodává produkty pro nižší až střední třídu počítačových systémů a veliký „comeback“ se v žádném případě nekoná. Snad se tyto dohady o ukončení výroby základních desek nepotvrdí a společnosti Abit nezůstane jen vzpomínat na své populární modely jako BH6, BP6 a VP6. Podle zdroje údajně není vedením firmy potvrzeno, jestli produkty s chipsetem Intel P45 bude distribuovat nebo ne.

Zdroj: digitimes techspot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama