samsung-chysta-rychly-a-levny-ssd
Novinka Samsung chystá rychlý a levný SSD

Samsung chystá rychlý a levný SSD

JeanVEGA

JeanVEGA

26. 5. 2008 00:00 6

Korejská společnost Samsung přislíbila, že v dohledné době uvede na trh solid-state pevný disk s větší kapacitou a za cenu, jenž ho učiní spotřebitelům dostupnějším.

Reklama

Oproti nedávno představenému modelu nabídne dvojnásobnou kapacitu, a to 256GB. Podle vyjádření Samsungu se značně zvýšila rychlost sekvenčního čtení na rovných 200MB/s a rychlost zápisu vzrostla z původních 70MB/s na 160MB/s, co je zvýšení na více než dvojnásobek. Celé zařízení je pak umístěno do 9,5mm tenkého obalu a je tak vhodné pro osazení do téměř všech v současnosti dostupných notebooků.

Samsung chystá rychlý a levný SSD
i Zdroj: PCTuning.cz

Na výrobu právě popsaného SSD byla místo technologie SLC (single-level cell) použita technologie MLC (multi-level cell), která sice neumožňuje dosažení těch nejlepších parametrů co se týče rychlosti čtení či zápisu dat, ale je o mnoho levnější. Podle slov společnosti Samsung má tento pevný disk stejnou životnost jako i většina SSD vyráběných technologii SLC. K privilegovaným výrobcům počítačových systémů se první vzorky nového solid-state disku s kapacitou 256GB dostanou již v září 2008, a to platí jak pro 2,5 tak pro 1,8 palcové modely. Na pulty obchodů poputují pro běžné zákazníky koncem tohoto roku. Cena však zatím bohužel zveřejněna nebyla.

Ví se ale, že jedním z největších odběratelů 1,8 palcových SSD s kapacitou 64GB od Samsungu je společnost Apple, která ho montuje do produktů MacBook Air a Lenovo, jenž ho osazuje do ThinkPadů X300. Následuje je Dell s jeho dceřinou společností Alienware.

Zdroj: electronista

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama