ea-prodlouzila-svou-nabidku-na-koupi-take-two-o-dalsi-mesic
Novinka EA prodloužila svou nabídku na koupi Take-Two o další měsíc

EA prodloužila svou nabídku na koupi Take-Two o další měsíc

Stančík Martin

Stančík Martin

19. 5. 2008 00:00 11

Herní vydavatel Electronic Arts prodloužil svou nabídku v hodnotě dvou miliard dolarů na koupi společnosti Take-Two, které se však tato zdá podhodnocená.

Reklama

EA poprvé podnikla kroky ke koupi TakeTwo v březnu, kdy za známé vývojářské studio nabídka dvě miliardy dolarů. Take-Two oznámilo, že tato částka společnost podhodnocuje a nabídka odmítlo. EA však trvala na svém, a nabídku poprvé prodloužila (její platnost končila před pár dny, avšak nyní trvá až do června). V současné době není ani jasné, jestli by akvizici povolily americké úřady, které si o před pár dny vyžádaly o společnostech další informace.

Obě společnosti dohromady by totiž nejspíše měly okolo 50% na trhu se sportovními hrami. Podle EA Federální komise celou věc i nadále zkoumá a Take-Two dodalo, že i když se již vůči nabídce nestaví úplně odmítavě, "je tato neadekvátní a není v nejlepším zájmu akcionářů společnosti." Šéf Take-Two Ben Feder si podle mnohých analytiků věří hlavně díky hře GTA 4, která je ještě úspěšnější, než se očekávalo. Je třeba říci, že nabídka Electronic Arts (25.74 dolarů za akcii) Take-Two opravdu podhodnocuje - současná cena akcií známého vývojářského studia se pohybuje okolo 26 dolarů.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama