amd-stanovuje-specifikace-pro-herni-pc
Novinka AMD stanovuje specifikace pro herní PC

AMD stanovuje specifikace pro herní PC

JeanVEGA

JeanVEGA

19. 5. 2008 00:00 23

Společnost Advanced Micro Devices přišla s nápadem na vybrané systémy umístit značku „AMD Game.“ Cílem je zjednodušit zákazníkům výběr PC vhodného na hraní tak, jakoby vybírali herní konzoli.

Reklama

Idea tohoto návrhu je jednoduchá. Označením „AMD Game“ se bude moct chlubit sestava, jenž splní minimální požadavky stanovené jmenovaným výrobcem čipů. Do tohoto segmentu spadají především herní desktopy určené pro střední třídu a pro notebooky je plánovaný analogický postup v nejbližší době. Zatím je známých přibližně 12 výrobců, kteří budou tyto systémy podporovat a distribuovat. Jsou to například Acer, Alienware, iBuypower, Velocity Micro. Microsoft a Logitech.

AMD stanovuje specifikace pro herní PC
i Zdroj: PCTuning.cz
AMD stanovuje specifikace pro herní PC
i Zdroj: PCTuning.cz

Je vidět, že vedení AMD zvládá počty na výbornou. Alianci hráčů po celém světě tvoří asi 263 milionů jedinců a ročně vyprodukují zisk asi 9,6 miliardy amerických dolarů (přibližně 154,5 miliardy Kč) jen na počítačových hrách. Do zvýhodněné pozice staví společnost AMD i fakt, že je jediným výrobcem, který pro platformu x86 dodává jak procesory, tak chipsety a grafické karty. Jejím cílem je především zákazníky, jenž požadují do domácnosti herní sestavu, uchránit od koupi počítače s integrovaným grafickým čipem například od firmy Intel. Jak všichni víme, takový systém není pro hry vůbec vhodný.

„Zákazník v případě koupi sestavy s integrovaným grafickým čipem nedostane počítač vhodný na hraní,“ hovoří Brent Berry z marketingového oddělení firmy AMD. Na stránkách tohoto výrobce je možné najít informaci o potřebě monitoru s HD (High-definition) rozlišením pro plnohodnotné využití a kvůli odstranění černých okrajů (pro přehrání 1080p videa je rovněž potřebný odpovídající displej). Minimální požadavky pro „AMD Game“ jsou procesor AMD X2 Athlon 5600+ , grafická karta ATI Radeon HD 3650 a chipset AMD 770 (některé zdroje uvádějí i Nvidia nForce série 500). Pro „AMD Game Ultra“ je to procesor Phenom X4 9500, grafická karta ATI Radeon HD 3850 a chipset AMD 770. Víc se můžete dozvědět na stránkách společnosti AMD.

UPDATE: Po odhalení určitých nedostatkov, za ktoré sa ospravedlňujem, som posledný odstavec opravil a nesprávne údaje zmenil.

Zdroj: news

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama