creative-odhlalil-sound-blaster-x-fi-titanium-s-emblemem-fatal1ty
Novinka Creative odhlalil Sound Blaster X-Fi Titanium s emblémem Fatal1ty

Creative odhlalil Sound Blaster X-Fi Titanium s emblémem Fatal1ty

Moll

Moll

17. 5. 2008 00:00 14

Výrobky posvěcené legendárním profesionálním hráčem Fatal1ty jistou kvalitu vždy prokázaly. Udrží tento trend i nové zvukové karty od Creativu?

Reklama

Jméno Johnathana Wendela je poměrně známé i mimo hráčkou komunitu, proto není divu, že jeho pomocí snaží Creative oživit svůj marketingový program. V nabídce singapurského výrobce se objeví hned dvě karty s logem Fatal1ty a neskromně dlouhými názvy: PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Professional Series a PCI Express Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Champion Series.

Obě zařízení se novými zvukovými kartami série SoundBlaster X-Fi. Karty jsou vybaveny zajímavým novým designem a hlavně nezaměnitelným balením, ze kterého se mimo jiné dozvíte zásadní informaci, že druhá z karet je nefalšovanou "oficiální zvukovou kartu CGS (Championship Gaming Series)".

Jak vypovídají názvy, karty jsou určeny pro slot PCI Express a jsou vybaveny několika vylepšeními. Nejvíce asi potěší schopnost kódovat prostorový zvuk do Dolby Digital, což probíhá zasláním dat přes S/PDIF do externího dekodéru. Tato drobnost u předchozích karet X-Fi chyběla a Creative byl za její opominutí často kritizován. Kódování do Dolby Digital je prováděno softwarově a díky tomu přístupu se v budoucnu dočkáme zdarma uvolněného ovladače, který přidá podporu DTS kódování. Karty Titanium podporují Universal Audio Architecture ve Windows Vista.

Za kartu z profesionální série zaplatí případný zájemce 149,99USD (asi 2500Kč) a za CGS model, ke kterému dostanete navíc také interní I/O drive, 199,99USD (asi 3200Kč).

Podle Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama