fujitsu-chysta-umpc-s-procesorem-intel-atom
Novinka Fujitsu chystá UMPC s procesorem Intel Atom

Fujitsu chystá UMPC s procesorem Intel Atom

JeanVEGA

JeanVEGA

16. 5. 2008 00:00 10

Někomu by se mohlo zdát, že v poslední době jsou nová ultramobilní zařízení současným trendem výrobců počítačových systémů. Ani společnost Fujitsu jistě nechce zaspat dobu.

Reklama

Tato japonská firma poskytla pár informací o produktu s názvem LifeBook U2010, který je přímým následovníkem modelu U810. Nový LifeBook nabízí unikátní design s otočným 5,6 palcovým displejem, jenž mu umožňuje lehce se proměnit na tablet a přitom je velikost ultramobilního zařízení stále zachována. U2010 je vůbec prvním produktem od společnosti Fujitsu, který bude opatřen procesorem Intel Atom a samozřejmostí je vyšší výkon oproti původně používanému procesoru Intel A110.

Fujitsu chystá UMPC s procesorem Intel Atom
i Zdroj: PCTuning.cz

LifeBook U2010 se může pochlubit i HSPA modemem, navigací prostřednictvím GPS, 3G bezdrátovým připojením a čtečkou otisků prstů. Změn se dostalo také klávesnici, která byla rozšířená z 5 na 6 řad a nijak již neomezuje případného majitele při psaní. Dalších detailů se pravděpodobně dočkáme v nejbližší době, ale ví se, že jako předinstalovaný operační systém byl zvolen Windows Vista. U2010 se na trh dostane v průběhu července v ceně $1,295 (asi 21 000Kč).

Zdroj: electronista

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama