mininotebook-msi-wind-brzy-mezi-nami
Novinka Mininotebook MSI Wind brzy mezi námi

Mininotebook MSI Wind brzy mezi námi

Ctibor

Ctibor

14. 5. 2008 00:00 7

Dnes byly odhaleny další informace o minilaptopu od společnosti MSI s názvem Wind, který aspiruje na pozici největšího rivala současného krále mezi malými mobilními počítači ASUS Eee PC.

Reklama

Nové informace se k nám dostávají prostřednictvím interview s obchodním ředitelem MSI, Andy Tungem, jehož postřehy uveřejnil časopis Laptop Magazine. MSI Wind se bude prodávat ve dvou verzích s různými operačními systémy - Linux distribuce SuSe a Windows XP Home Edition. Jak již víme z dřívější doby, jeho zákaladem bude procesor Intel Atom tikající na frekvenci 1.6 GHz. Pro linuxovou verzi budou platné následující parametry: 512MB RAM, 80 GB 2.5" harddisk, tříčlánková baterie s výdrží až 2,5 hodiny, 802.11b/g WiFi karta, 1.3MP webkamera a čtečka karet. To vše o váze 1.3 kg za poměrně slušnou cenu $399 (6500Kč).

Model s operačním systémem Windows XP bude mít oproti tomu s "tučňáky" větší operační paměť - 1 GB, Bluetooth, šestičlánkovou baterii, která by měla Wind udržet v chodu až 5.5 hodiny a o trochu výšší hmotnost - 1.4 kg. Za ten si samozřejmě připlatíme - jeho cena je stanovena na $549 (9000Kč). Dále se pravděpodobně objeví druhá verze s Windows XP za $500 (8200Kč), avšak není známo, jak se bude lišit od dražšího modelu.

MSI Wind se bude prodávat s displejem o velikosti 10" (1024x600) a 8.9", a to v šesti barevných provedeních od černé až po růžovou. Datová kapacita všech modelů by pak měla jít údajně zvýšit až na 320 GB. Tento nový minilaptop by se měl dostat na trh počátkem příštího měsíce v USA. My na starém kontinentu si asi budeme muset počkat o trochu déle.

Zdroj: Laptop Magazine, Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama