novinky-od-ecs
Novinka Novinky od ECS

Novinky od ECS

Michal Kleman

Michal Kleman

8. 5. 2008 00:00 4

Už nezbývá ani měsíc do vydání nového northbridge Intel P45 a výrobci pomalu představují své produkty. Dnes se podíváme na desku společnosti ECS s tímto čipsetem a také si ukážeme novinku s X48.

Reklama

Desek s čipsetem P45 jsme si představili již mnoho a opomenut nebyl snad ani jeden z předních výrobců. Dnes vám ukážeme produkt méně známého, ale přesto oblíbeného výrobce, ECS. ECS P45T-A bude postavena na dvojici čipů Intel P45 a Intel ICH10R. Deska zvládne procesory Core 2 s taktem FSB až 1333MHz a paměťové sloty jsou určeny pro DDR2 moduly s taktem 800MHz, tedy paměti značené PC2-6400 (teoretická propustnost 6,4Gbps).

Novinky od ECS
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinky od ECS
i Zdroj: PCTuning.cz


Do PCIe 2.0 x16 slotů osadíte maximálně dvě grafické karty ATI, přičemž jedna z nich bude mít k dispozici pouze osm PCIe 2.0 linek. Na zadním panelu najdete 6USB portů, konektor pro gigabitový ethernet a osmikanálový audio výstup. Chybět nebude ani šest SATA 3Gbps portů. Podle prohlášení ECS je tato deska obohacena speciálními možnostmi BIOSu, které mají zlepšit přetaktování. Chlazení čipsetu je zajištěno pouze malými pasivy. Deska se dostane na trh za měsíc, spolu s ostatními deskami s P45.

Druhou novinkou od společnosti ECS je model X48T-A. Ten bude pracovat s kontroverzním northbridgem X48, spolu s ním bude tato deska používat starší severní můstek ICH9R. Do patice LGA 775 budete moct osadit CPU s taktem FSB až 1600MHz, samozřejmostí je podpora i těch nejnáročnějších procesorů Intelu. Do slotů pro paměti osadíte DDR3 moduly o taktu až 1600MHz. Jejich kapacita je omezena na 8GB.

Novinky od ECS
i Zdroj: PCTuning.cz
Novinky od ECS
i Zdroj: PCTuning.cz


Deska má opět "pouze" dva PCIe 2.0 x16 sloty pro CrossFireX, dva PCIe x1 a dva PCI sloty pro rozšiřující karty. Své disky můžete připojit šesti SATAII porty nebo jedním IDE, který je zprostředkován čipem JM361. HD zvukový výstup je zprostředkován kodekem Realtek ALC888 a nebudou chybět ani dva konektory pro gigabitový ethernet. Na zadním panelu pak najdete S/PDIF vstup i výstup a eSATA port. O chlazení se starají masivní pasivy propojené heat-pipe trubicí, všechny kondenzátory obou desek jsou pevné.

Podle OCW

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama