geforce-9600gt-s-hybridnim-chlazenim-od-msi
Novinka Geforce 9600GT s hybridním chlazením od MSI

Geforce 9600GT s hybridním chlazením od MSI

Ctibor

Ctibor

6. 5. 2008 00:00 5

Jak to tak vypadá, nápad nasazení hybridního chlazení na grafické karty nebyl podle MSI vůbec špatný. Tato firma nám tedy po Geforce 8800GT předkládá další kousek se stejně řešeným odvodem tepla.

Reklama

Jedná se o grafickou kartu z devítkové řady společnosti NVIDIA - Geforce 9600GT. Její specifikace zapadají mezi ostatní klasické karty se stejným číselným označením, jenž jsou postavené na čipu G94. Jen pro shrnutí: jádro běží na frekvenci 675MHz a skrze 256 bitovou sběrnici spolupracuje s 512MB GDDR3 pamětí s taktem na hodnotě 1800MHz. Karta dále zahrnuje 64 stream procesorů, podporu DirectX 10 a PCI-Express 2.0. Prostě klasická Geforce 9600GT.

Jak ale bylo již zmíněno, její chlazení už tak klasické není. O to se stará dvouslotový chladič se čtyřmi měděnými heatpipe trubicemi o tloušťce 6mm. V jeho centru dále nalezneme ventilátor, ten se však uvede do chodu teprve ve chvíli, kdy teplota na jádře přesáhne teplotu 40°C. Tato vlastnost by měla zajistit absolutní ticho, pokud nebudete zrovna hrát počítačové hry či jinak grafickou kartu vytěžovat. Avšak i při jeho zapnutí udává výrobce velmi nízkou hodnotu hluku 28 dBA. Cena této karty ani datum uvedení na trh zatím nejsou známy.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama