yahoo-vykazalo-obrovske-prijmy
Novinka Yahoo vykázalo obrovské příjmy

Yahoo vykázalo obrovské příjmy

Stančík Martin

Stančík Martin

23. 4. 2008 00:00

Yahoo, které se snaží odolat akvizici společnosti Microsoft, vydalo finanční zprávu, podle které se jeho zisky za první tři měsíce ztrojnásobily.

Reklama

Yahoo za první čtvrtletí roku 2008 vykázalo příjem 542.2 miliony dolarů, což je ve srovnání se stejným obdobím roku předchozího (142.4 miliony dolarů) opravdu znatelný nárůst. Šéfové internetového gigantu tak mají další argument proti Microsoftu, který tvrdí, že jeho nabídka za Yahoo v hodnotě 44.6 miliardy dolarů je víc, než dost.

Na vzdory tomu, že zisky byly větší než očekávání analytiků, ale výkonnost Yahoo tyto nepřesvědčila, že by za něj měl Microsoft nabídnout více. "Je to lepší, než Wall Street očekávala. Microsoftu by to mohlo přidělat nějaké potíže," řekl Jeffrey Lindsay ze společnosti Sanford C Bernstein & Co. Je třeba dodat, že příjmu Yahoo hodně napomohl prodej webu Alibaba.com jiné čínské společnosti - ta za něj zaplatila 401 milionů dolarů.

Yahoo vykázalo obrovské příjmy
i Zdroj: PCTuning.cz

Je tedy pravděpodobné, že v dalším čtvrtletí se zisky Yahoo dostanou opět na úroveň podobnou roku 2007. Šéf Yahoo Jerry Yang pak potvrdil, že je společnost i nadále otevřená nabídkám Microsoftu, avšak prověřuje i další možnosti. Steve Ballmer z Microsoftu dříve prohlásil, že softwarový gigant bude o Yahoo mít zájem, ať už budou jeho finanční výsledky za první čtvrtletí tohoto roku dobré, či nikoli.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama