foxconn-blackops-x48-vypusten
Novinka Foxconn BLACKOPS X48 vypuštěn

Foxconn BLACKOPS X48 vypuštěn

Michal Kleman

Michal Kleman

23. 4. 2008 00:00

Společnost Foxconn vypustila na trh desku s čipsetem X48. Pojďme se podívat na absolutní high-end z dílen této firmy.

Reklama

Nová deska známého výrobce Foxconn je založena na čipsetu Intel X48 a je tedy určena pro procesory z dílen Intelu. Její výrobce se snažil její přetaktovací schopnosti co nejvíce vylepšit a jako technický poradce byl najat známý overclocker Peter "Shamino" Tan.

Foxconn BLACKOPS X48 vypuštěn
i Zdroj: PCTuning.cz

Deska samozřejmě podporuje procesory s taktem FSB 1600MHz. Paměťové moduly DDR3 můžou pracovat na taktu až 1600MHz a jejich kapacita je omezena na 8GB. Grafické karty můžete připojit do tří PCIe x16 slotů, jelikož však jde o desku s čipsetem Intel, v případě osazení více karet budete moct použít pouze produkty výrobce ATI.

Co deska nabídne navíc oproti konkurenci je chlazení. Na severním můstku se nachází pasiv, který je určen pro více druhů chlazení. Od běžného pasivu, přes aktivní s přídavným chladičem je možné připojit i vodní okruh. Co je však nevídané je možnost chlazená tekutým dusíkem umožněná přímo výrobcem. Veškeré příslušenství k této "šílené" akci najdete přímo v karbici s motherboardem (tedy vyjma dusíku).

Foxconn BLACKOPS X48 vypuštěn
i Zdroj: PCTuning.cz

"BLACKOPS obsahuje řadu příslušenství, které je určeno ke zvýšení výkon a stabilitu pro overclockery. Kromě 4 v 1 chladiče dostanou majitelé této desky také různé rezistory pro změnu napětí a Qantum Flow kit - sadu chlazení pro instalované grafické karty, která dokáže snížit teplotu karet přibližně o 5ºC," uvádí zdroj. Je vidět, že foxconn si se svým novým produktem opravdu pohrál a nešetřil nikde.

Podle NordicHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama