zlodeji-si-oteviraji-online-supermarkety-s-kradenymi-osobnimi-udaji
Novinka Zloději si otevírají online "supermarkety" s kradenými osobními údaji

Zloději si otevírají online "supermarkety" s kradenými osobními údaji

Stančík Martin

Stančík Martin

23. 4. 2008 00:00

Internetoví podvodníci podle BBC přecházejí na nové techniky a zároveň "otevírají online obchody" s ukradenými osobními údaji za jednotnou cenu.

Reklama

Společnost Finjan na bezpečnostní konferenci InfoSecurity Europe prohlásila, že na internetu jsou k nalezení tisíce takových webových stránek. Podle expertů se zločin na webu rozmáhá nebezpečnou rychlostí a policie by měla ihned zasáhnout. Zločinci jsou však vždy o krok napřed.

Na třídenní konferenci zástupci Finjanu řekli, že poslední taktikou zločinců je koupit citlivá data od jiných zlodějů - ti, kteří chtějí citlivé informace zneužít si je tedy již nezajišťují sami, avšak raději si je objednají. Stránky nabízející zdravotní karty, informace o online objednávkách osob, e-maily a detaily o důchodech se prý množí jako houby po dešti.

Zloději si otevírají online "supermarkety" s kradenými osobními údaji
i Zdroj: PCTuning.cz

"Informace se prodávají i na fórech," řekl Bruce Schneider, známý konzultant. Zatímco kreditní karty jsou levné a stojí pár dolarů, data velkých společností mohou stát až několik set dolarů. Podle posledních čísel Britové jen v minulém roce přišli o necelých tři sta milionů liber právě díky ukradení čísla kreditní karty a pokud by útočníci byli úspěšní ve všech případech, přišlo by to obyvatele Velké Británie až na pět set milionů liber.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama