ctyrjadrovy-opteron-miri-i-do-serveru-dell
Novinka Čtyřjádrový Opteron míří i do serverů Dell

Čtyřjádrový Opteron míří i do serverů Dell

JeanVEGA

JeanVEGA

18. 4. 2008 00:00 12

Pětice nových serverů od společnosti Dell je teď dostupná s čtyřjádrovými procesory Opteron od firmy Advanced Micro Devices. Podle vyjádření AMD jejich počet vzroste až na třináct modelů.

Reklama

Tato zpráva může být považována za další důkaz toho, že jmenovaný výrobce procesorů se po mnoha problémech vrací zpět do hry. Odložení vydání serverových procesorů způsobily i potíže týkající se tolik diskutované objevené chyby v čipech a opoždění v produkci na výrobních linkách. Asi před týdnem vedení společnosti AMD prozradilo, že distribuce procesorů Opteron již začala a tyto pohonné jednotky v systémech Hewlett-Packard mají své místo po delší dobu.

Čtyřjádrový Opteron míří i do serverů Dell
i Zdroj: PCTuning.cz

Opomenuté modely serverů Dell spadají do rodiny PowerEdge a mají označení SC1435, 2970, M605, 6950 a poslední T605. Zakoupit jich je možné jako „rack“ i klasickou „tower“ verzi a uplatní se jak v malých společnostech tak i ve velkých korporacích. Ačkoliv se takto společnost AMD jistě zviditelní a ubírá se správným směrem, nic se nemění na tom, že propouští asi 10 procent svých zaměstnanců a předpokládaný zisk v prvním kvartálu by měl být nižší než se původně očekávalo.

Zdroj: pcworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama