pristupove-heslo-za-tabulku-cokolady
Novinka Přístupové heslo za tabulku čokolády

Přístupové heslo za tabulku čokolády

Ctibor

Ctibor

16. 4. 2008 00:00 6

Jak získat přístupové heslo k něčímu počítači? Velmi jednoduše. Stačí se zaptat a přidat nějakou tu sladkost.

Reklama

Výzkum, který proběhl v Londýně, ukázal, že mnoho lidí stále nechápe důležitost utajení svých osobních údajů. Infosecurity Europe na rušném vlakovém nádraží oslovila 576 kancelářských pracovníků, přičemž se ptala na jejich citlivá data, jako je datum narození či heslo k počítači. Velmi překvapivě jim tyto informace sdělilo 45% tázaných žen, zatímco mužů bylo jen 10%. Společnost Infosecurity si pro tento výzkum vybrala velmi atraktivní dotazovatele a jako bonus po zodpovězení všech otázek věnovala tabulku čokolády.

Přístupové heslo za tabulku čokolády
i Zdroj: PCTuning.cz

Oproti loňskému roku, kdy tento výzkum prováděla stejná firma, se však situace přecejen o něco zlepšila. Při něm vyzradilo své heslo bez problémů 64% tázaných, zatímco v letošním jich bylo "jen" 21%. Ačkoli 61% lidí řeklo své datum narození a polovina se přiznala k tomu, že používá stejné přístupové heslo ke všem svým účtům. Velmi alarmující je také to, že přes padesát procent pracovníků oznámilo, že jejich heslo zná i většina kolegů. Třetina z nich také zná nebo ví, jak získat heslo k počítači svého šéfa.

Příklad by si asi všichni měli vzít z muže, který na dotaz odpověděl toto: "Pracuji pro úřad vlády a nikdy bych nedal své heslo nikomu jinému. Mohlo by mě to stát místo."

Proč tedy hackovat a vymýšlet složité postupy k získání přístupových údajů? Vždyť stačí věnovat tabulku čokolády a pěkný úsměv. :-)

Zdroj: TG Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama