evropa-piratum-muzete-zustat-na-siti
Novinka Evropa pirátům: můžete zůstat na síti

Evropa pirátům: můžete zůstat na síti

Stančík Martin

Stančík Martin

15. 4. 2008 00:00 16

Francie se chystá přijmout zákon omezující počítačové pirátství.

Reklama

Plán na vytěsnění neodbytných pirátů z internetové sítě byl minulý týden evropskými politiky smeten ze stolu. Obava ze strany Evropy přitom pramenila především z toho, že zákaz sdílení dat a programů pomocí internetu by mohl být v konfliktu s lidskými právy a osobní svobodou. Takzvaný systém „tří pochybení a trestu“,  jenž je podporován prezidentem Sarkozym a hrstkou poskytovatelů internetového připojení by umožňoval odpojit internetového piráta od sítě natrvalo, pakliže by mu byly prokázány tři prohřešky proti pravidlům.

Tento návrh má svůj původ ve Francii a vznikl po mnoha debatách mezi vládou, zástupci hudebního průmyslu a internetové zábavy. Všichni doufají, že bude úspěšný i za hranicemi své země, kde se začíná šířit díky IFPI (mezinárodní federaci hudebního průmyslu), která má své reprezentanty v dalších třiasedmdesáti zemích.

„Věřím, že pokud lidé budou veřejně o tomto problému diskutovat, budou mu i lépe rozumět a sami poznají, že nejde o jednoduché rozhodnutí. Také doufám, že sami objeví v tomto plánu zajímavé řešení dané problematiky.“ Uvedl John Kenedy představitel IFPI. Obdobný zákon proti pirátství, jaký by měl být přijat francouzským parlamentem, v květnu tohoto roku chystá i Velká Británie.

Zdroj: DialyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama