take-hybrid-crossfirex-ma-sva-omezeni
Novinka Také Hybrid CrossFireX má svá omezení

Také Hybrid CrossFireX má svá omezení

Moll

Moll

11. 4. 2008 00:00 3

Čipsety RS780D a 790GX od AMD mají podporovat hybridní CrossFire, který dokáže využít současně výkon IGP a dvou grafických karet. Expreview se zamýšlí nad příčinami omezení při použití různých grafických karet.

Reklama

AMD chystá čipsety RS780D a 790GX, které budou obsahovat nový druh hybridního CrossFire. Nejenže bude možné spojení integrovaného grafického čipu a jedné grafické karty, ale do Hybrid CrossFireX bude možné zapojit dokonce kombinaci IGP a dvou grafických karet.

Samozřejmě lze očekávat, že přínos integrovaného grafického čipu na celkový výkon nebude nijak oslnivý, ale v každém případě by šlo o příjemný výkonnostní bonus - navíc v podstatě zadarmo. A na to slyší zákazníci nejen u nás.

Redaktoři z Expreview se domnívají, že Hybrid CrossFireX nebude fungovat pro kombinace dvou zcela odlišných GPU. Své závěry vyvozují ze "schématu kompatibility", který se objevil na stránkách Game.amd.com. Podle schématu podporuje Hybrid CrossFireX současného čipsetu 780G pouze Radeony HD 3450, HD 3470 a HD 2400PRO/XT. Expreview se domýšlí, že je tomu tak proto, že Radeony HD 3450 a HD 3470 jsou pouze 55nm verzemi starších Radonů HD 2400Pro/XT. Právě tato podobnost podle nich zakládá možnost zapojení v hybridním CrossFire.

Pokud budeme předchozí spekulace důsledně následovat, vyvodíme závěr, že také možné kombinace při použití Hybrid CrossFire na čipsetech RS780D nebo 790GX budou záviset na použitém integrovaném grafickém jádru. Pokud půjde o RV635, budou moci uživatelé použít Tri-CrossFireX pouze v kombinaci s kartami Radeon HD 3650/HD 3670.

Podle Expreview

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama