nove-mini-pc-od-spolecnosti-asus
Novinka Nové Mini-PC od společnosti Asus

Nové Mini-PC od společnosti Asus

JeanVEGA

JeanVEGA

9. 4. 2008 00:00 4

Zdá se, že tato společnost, jenž se zaměřuje především na notebooky a přenosná zařízení míří i na trh s desktopy. Představuje nám totiž v současnosti nejmenší PC s podporou Full HD.

Reklama

Tento stylový a zajímavě vypadající produkt s názvem Essentio CS5510 spadá do rodiny zařízení mini-PC. Je založený na chipsetu Intel G35 a má podporu pro širokou škálu pohonných jednotek od procesoru Intel Celeron až po nejnovější Core 2 Duo. Operační paměti typu DDR2 800MHz je možné osadit do dvou So-DIMM slotů až do kapacity 4GB.

Nové Mini-PC od společnosti Asus
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozměry tohoto zařízení jsou 290x200x80mm, co však nemá negativní vliv na jeho funkční výbavu. Zákazník si může zvolit Blu-ray mechaniku se schopností vypalovat více DVD formátů nebo čistě vypalovačku DVD disků. Dále pak Essentio nabízí čtyři USB sloty, 802.11n Wi-Fi a gigabitovou ethernetovou síťovou kartu, jeden Firewire port, Bluetooth 2.0+EDR, 10-in-1 čtečku paměťových karet a 3,5 palcový pevný disk připojitelný pomocí rozhraní SATAII s kapacitou v rozsahu od 250GB do 1TB.

Ve svých útrobách ukrývá ještě grafickou kartu Nvidia Geforce 8600M s 256MB pamětí používanou primárně v noteboocích. Jedná se o MXM (Mobile PCI Express Module) kartu, která může být lehce vyměněna. Majiteli poskytne jeden VGA a jeden 1080p HDMI výstup. O zvuk se pak postará čip Azalia 7.1. Společnost Asus se chlubí i faktem, že toto zařízení je za chodu velmi tiché. V případě, že je jeho mechanika právě v klidu jeho hlučnost činí jen 23.9dB. Jako operační systém byl zvolen Windows Vista Home Premium a tohoto produktu by jsme se měli dočkat již brzy. Jak se dalo očekávat, jeho cena zveřejněna nebyla.

Zdroj: fudzilla theinquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama