yahoo-opet-odmitlo-nabidku-microsoftu
Novinka Yahoo opět odmítlo nabídku Microsoftu

Yahoo opět odmítlo nabídku Microsoftu

Stančík Martin

Stančík Martin

7. 4. 2008 00:00

Yahoo v odpovědi na víkendový dopis Steva Ballmera napsalo, že odmítá novou nabídku 42 miliard dolarů na převzetí firmy.

Reklama

V otevřeném dopise představitelé Yahoo odpověděli, že společnost je otevřena pouze lepší nabídce. "Náš pohled na nabídku se nezměnil," stojí v dopise podepsaném šéfem Yahoo Royem Bostockem a výkonným ředitelem Jerrym Yangem. "I nadále věříme, že váš návrh není v nejlepším zájmu Yahoo a našich akcionářů."

Yahoo opět odmítlo nabídku Microsoftu
i Zdroj: PCTuning.cz

Ballmer v sobotu stanovil třítýdenní ultimátum s tím, že po uplynutí této doby softwarový gigant nejspíše nabídku sníží, protože si Yahoo nestojí tak dobře, jako dříve. Yahoo na to odpovědělo, že by se Microsoft nejdříve měl zamyslet nad hodnotou své vlastní firmy. "Hodnota vaší nabídky je (kvůli pádu ceny akcií Microsoftu) znatelně menší, než když jste ji učinili dříve," napsali Bostock a Yang.

Původně Microsoft za akcii Yahoo nabízel 31 dolarů, celkem byl tedy za firmu ochoten zaplatit 44.6 miliard dolarů. Nyní však softwarový gigant akcii ohodnotil na 29.62 dolarů (na burze stojí 27.99 dolarů). Akcie Microsoftu se mimochodem prodává za 29.28 dolarů za kus.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama