sony-je-softwarovy-pirat
Novinka Sony je softwarový pirát

Sony je softwarový pirát

FidoUncle

FidoUncle

6. 4. 2008 00:00 8

Nadpis by mohl pokračovat třeba takto: „Ale to je v pořádku, nejedná se přece o hudbu...“

Reklama

Po soudním pronásledování dětí, důchodců a dokonce i mrtvých lidí, které Sony označovala téměř za teroristy pro sdílení hudebních nahrávek, je hudební distributor Sony/BMG popotahován po soudech sám. Důvodem není sdílení hudby, ale nelegální používání softwaru. Francouzská společnost PointDev, tvořící aplikace pro Microsoft Windows, oznámila, že Sony/BMG používá na svých počítačích pirátskou verzi jejich programů. Za toto ignorování licenční smlouvy požaduje po hudebním kolosu kompenzaci ve výši 514910 USD.

Sony je softwarový pirát
i Zdroj: PCTuning.cz

Na tuto „loupež“ se přišlo vlastně náhodou, jeden ze zaměstnanců Sony/BMG zavolal na technickou podporu firmy PointDev a dožadoval se pomoci. To by nebylo tak divné, kdyby se neprokazoval pirátským klíčem. Následná razie v kancelářích francouzské pobočky Sony/BMG, která byla provedena letos v lednu, odhalila, že společnost používá téměř polovinu svého softwarového vybavení nelegálně.

Možná by si měla Sony/BMG nejdříve zamést před svým prahem, než zase začne vyhrožovat žalobami každému, kdo si občas stáhne něco z jejich repertoáru.

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama