sef-yahoo-v-cine-je-slozite-podnikani
Novinka Šéf Yahoo: v Číně je složité podnikání

Šéf Yahoo: v Číně je složité podnikání

Stančík Martin

Stančík Martin

4. 4. 2008 00:00

Podle šéfa Yahoo Jerryho Yanga, jehož společnost dříve pomohla identifikovat čínského disidenta, je složité dodržovat morální kodex všude ve světě.

Reklama

Yang podle svých slov velmi věří v Americké hodnoty, avšak dodal, že "s tím, jak Yahoo operuje různě po světě, je složité si zachovat Americký postoj. "Působíme v různých prostředích a snažíme se držet místního práva," řekl Yang na Univerzitě v Georgetownu, které Yahoo poskytlo jeden milion dolarů na studii o propojení internetu a mezinárodních hodnot.

"Myslíme si, že se dostáváme do více šedých zón, než dříve. A to není jednoduché." Yahoo bylo v minulosti kritizováno za to, že pomohlo čínské vládě s identifikací Shi Taa, který byl obviněn z prozrazení státních tajemství. Dostal za to trest odnětí svobody na deset let. Po tomto debaklu Yahoo prodalo svou čínskou pobočku společnosti Alibaba.com výměnou za 40% podíl ve Alibabě.

V březnu pak společnost prohlásila, že vytváří nadaci, která by měla pomáhat obětem cenzury na různých místech ve světě. Dále Yahoo podle Yanga pomáhá sbírat peníze pro americký Červený kříž na pomoc obětem hurikánu Katrina.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama