panasonic-ma-plasmovy-displej-pro-mobilni-telefony
Novinka Panasonic má plasmový displej pro mobilní telefony

Panasonic má plasmový displej pro mobilní telefony

JeanVEGA

JeanVEGA

3. 4. 2008 00:00 10

Tento japonský výrobce elektroniky oznámil, že vyvinul novou technologii pro plasmové displeje, která je schopna v mobilních zařízeních konkurovat i OLED.

Reklama

Na tomto projektu Panasonic spolupracoval do značné míry se společností AbleComm. O plasmových obrazovkách se ví, že jsou náročné na spotřebu energie. Nová technologie od Panasonicu použitá v displeji pro mobilní telefon si však vystačí s napájením 1,5V a jeho hloubka je stejná jako u ostatních displejů používaných v přenosných zařízeních v současnosti.

Panasonic má plasmový displej pro mobilní telefony
i Zdroj: PCTuning.cz

Co je výhodou tohoto řešení? Plasmové displeje jsou ideální například pro sledování videa a absentují efekt s „duchy“, který je možné pozorovat na některých LCD. Dále toto řešení nabízí lepší kontrast, ostřejší a věrnější barvy než většina LCD a přitom se při stejné uhlopříčce již opomenutou hloubkou neodlišuje ani od LCD ani OLED displejů. Firma Panasonic dokonce prohlásila, že výrobní náklady na její plasmové displeje jsou nižší jako na výrobu OLED.

Prvním produktem, ve kterém se tato technologie objeví, je zatím nespecifikovaný mobilní telefon přímo od společnosti Panasonic. Následovat bude rozšíření i do jiných přenosných zařízení, včetně těch s dotykovými displeji. Ví se už, že tato společnost si svou novinku nenechá exkluzivně jen pro sebe, ale očekávat ji můžeme například i v displejích na tiskárnách firmy HP.

Zdroj: electronista

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama