prvni-bezpecnostni-software-pro-iphone
Novinka První bezpečnostní software pro iPhone

První bezpečnostní software pro iPhone

Stančík Martin

Stančík Martin

2. 4. 2008 00:00

Uživatelé iPhonu se již brzy nebudou muset obávat nebezpečných útoků.

Reklama

iPhone, jeden z nejprodávanějších produktů společnosti Apple se pomalu stává terčem posměchu škodolibých spotřebitelů. Od minulého roku, kdy byl tento produkt dodán na trh, se u něj objevilo hned několik bezpečnostních děr. Bezpečnostní štít Mobile Systems´ Security představuje další úroveň ochrany proti spamu a možné krádeži dat.

Ochranný štít se skládá ze tří složek a obsahuje tyto části: VirusGuard, který zamezuje zničení telefonu, pokud je tento napaden virem nebo malware; PointGuard, což je technologie umožňující filtraci volání a textových zpráv, díky které může uživatel zablokovat příchozí zprávy a volání z nebezpečných či cizích čísel; SMobile Firewall, jenž monitoruje a případně filtruje příchozí datové toky. Uživatelé softwaru mohou dokonce kontrolovat jaká data jsou filtrována. Vše se ukládá do log souborů, takže si člověk může jednoduše zkontrolovat, co všechno bylo firewallem blokováno.

První bezpečnostní software pro iPhone
i Zdroj: PCTuning.cz

AT&T, Samsung, Nokia a VeriSign  již otestovaly první verze tohoto bezpečnostního štítu a podle zdrojů společnosti software přijaly kladně.

Bezpečnostní otázky se více začaly řešit i v některých částech Asie a Evropy, jelikož zde často neexistují zákony na ochranu uživatelů mobilních telefonů. Zpráva publikovaná společností Jupiter Research za rok 2006 předpovídala, že v roce 2011 se na trhu s bezpečnostním softwarem pro mobilní telefony otočí až pět miliard dolarů. A s tím, jak mnohé společnosti začaly brát bezpečnost vážně, se zvýšila i frekvence útoků.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama