windows-xp-z-obchodu-jen-tak-nezmizi
Novinka Windows XP z obchodů jen tak nezmizí

Windows XP z obchodů jen tak nezmizí

Ctibor

Ctibor

2. 4. 2008 00:00 7

Operační sytém Windows XP je podle mnohých doposud to nejlepší, čím nás společnost Microsoft obdařila a jak to tak vypadá, ještě s námi nějakou tu chvíli vydrží.

Reklama

Hlavním důvodem prodloužení distribuce "Xpéček" je fenomén poslední doby - levné ultra přenosné mininotebooky, kterými nás od úspěchu Asusu Eee PC zásobují skoro všichni ostatní výrobci mobilních řešení. Již původní termín, který hovořil o 31.lednu 2008 jako o konci prodeje tohoto systému se nenaplnil a byl posunut o pět měsíců dále, tedy na 30.června. Je však velmi pravděpodobné, že ani toto datum pro něj nebude konečné. Nabízí se však otázka, zda jeho distribuce nebude omezena právě jen na miniaturní laptopy, které výkonnostně na aktuální Windows Vista úplně nestačí.

V blízké budoucnosti, s příchodem nových, energeticky i cenově výhodných procesorů Intel Atom, se navíc očekává nová vlna mobilních minipočítačů, a to s výběrem operačního systému mezi Windows XP a Linux. Je více než logické, že Microsoft nepřenechá tento segment trhu "tučňákům," jen společnost Asus plánuje prodej 5 milionů svých Eee notebooků. Dalším důvodem je i to, že lidé si Windows XP prostě oblíbili a i v dnešní době, skoro rok a čtvrt po uvedení systému Vista, jim většina z nich dává přednost. Z výše uvedených důvodů tedy deset z deseti analytiků očekává, že bude životnost nejrozšířenějšího systému prodloužena opět o pár měsíců.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama