blizzard-podal-zalobu-kvuli-botovi-ve-world-of-warcraft
Novinka Blizzard podal žalobu kvůli "botovi" ve World of Warcraft

Blizzard podal žalobu kvůli "botovi" ve World of Warcraft

Stančík Martin

Stančík Martin

27. 3. 2008 00:00

Tvůrci multi-playrové hry WoW se soudí se společností, která vydala nástroj, jenž automatizuje některé úkony ve virtuálním světě Warcraftu.

Reklama

Blizzard podal žalobu na Michaela Donnellyho, tvůrce programu MMO Glider, který za hráče vykoná klíčové úkoly, jako například bojování. Obě strany již zaslaly své vyjádření soudu v Arizoně. Podle Donnellyho se zástupci tvůrců hry jednoho dne objevili v jeho domě a řekli mu, že pokud ihned nepřestane s distribucí softwaru, bude na něj příští den podána žaloba.

Podle Blizzardu je Glide softwarový bot, který poškozuje ochranná práva, která společnost na hru vlastní a potencionálně ničí zážitek ze hry. "Bot může ve hře strávit mnohem více času, než běžný člověk, takže je to vůči ostatním hráčům nefér," napsala společnost v prohlášení.

Podle Blizzardu je software Donnellyho také v rozporu s licenčním ujednáním. Do dnešního dne bylo staženo 100 000 kopií softwaru a podle oficiálních údajů hraje World of Warcraft přes internet 10 milionů lidí.  Nejzavážnějším obviněním u soudu může být pro Donnellyho to, že Glide obchází běžné anti-cheatingové kontroly.

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama