nova-generace-eee-pc-od-asusu-bude-mit-dotykovou-obrazovku
Novinka Nová generace Eee PC od Asusu bude mít dotykovou obrazovku

Nová generace Eee PC od Asusu bude mít dotykovou obrazovku

Moll

Moll

26. 3. 2008 00:00

Pro velký úspěch se Eee PC dočká lépe vybaveného následovníka. Za nové Eee PC, které bude vylepšeno snad po všech stránkách, si však případní zájemci oproti současné verzi o něco připlatí.

Reklama

Rodina produktů Eee se Asusteku v květnu (V.) nebo červnu (VI.) rozroste o Eee PC druhé generace. Spekulovalo se o přítomnosti dotykové obrazovky, nyní tuto otázku můžeme díky oficiálnímu prohlášení společnosti jednoznačně zodpovědět. Ano, s dotykovou obrazovkou můžete počítat. V čem se však zástupci Asusu stále vyjadřují mlhavě, je podpora GPS.

8,9" Eee PC bude postaveno na intelovské platformě levného notebooku. Základní kapacita paměti bude zvýšena z 512MB na 1GB a také SSD si v tomto ohledu polepší - 4GB verzi nahradí 8GB a místo 8GB přijde 12GB.

Počáteční cena nového "drobka" bude podle Kevina Lin z prodejního oddělení Asusteku stanovena na 500USD (asi 8000Kč). Současně s vydáním "Eee 2" vyšle Asus na trh ještě jeden svůj produkt. Tím bude E-DT (desktop PC), který bude o přízeň zákazníků bojovat především cenou. Ta bude činit příjemných 200USD (asi 3100Kč)

Podle Engadget, DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama