detaily-o-novem-mobile-pc-od-dellu
Novinka Detaily o novém Mobile PC od Dellu

Detaily o novém Mobile PC od Dellu

JeanVEGA

JeanVEGA

22. 3. 2008 23:00

Zdá se, že populární Eee PC od firmy Asustek nedá spát mnohým výrobcům počítačů. Potvrzuje to i společnost Dell a již pracuje na tom, aby do rodiny produktů Latitude co nejdříve přibyli další kousky.

Reklama

Podle zdroje by měy do nabídky Dellu přibýt konkretně dva ultraportable produkty, a to Latitude E4200 s 12.1 palcovým WXGA displejem s LED podsvícením a E4300 s LCD displejem o rozměru uhlopříčky 13,3 palců. Jejich obal je vyroben se slitiny hořčíku a to jim dovoluje konkurovat co do hmotnosti i MacBooku Air od společnosti Apple. Váha nového Latitude E4200 činí totiž jen 1 kilogram a Latitudu E4300 pak 1,3 kilogramu.

dell latitude

Ve svých útrobách Latitude s označením E4200 ukrývá energeticky úsporný procesor Intel z rodiny Montevina s podporou Turbo Memory 2.0 a na výběr bude SSD pevný disk o kapacitě 32 nebo 64GB. Svému majiteli pak nabídne ještě TPM (Trusted Platform Module) 1.2, Smart Card čtečku, analogový VGA i DisplayPort výstup, wireless připojení prostřednictvím Wi-Fi 802.11n a Bluetooth 2.1, navíc pak Ultra-Wideband (UWB), Mobile GPS, GbE, dva USB 2.0 porty, eSATA, Firewire, čtečku SD/MMC paměťových karet a rozšiřující slot ExpressCard/34. Operační paměť DDR3 bude na přání rozšiřitelná až do 5GB. Zákazník si bude moct připlatit za podsvícení klávesnice a čtečku otisků prstů. Co ale zamrzí je absence vestavěné optické mechaniky.

Druhým přírůstkem do rodiny Latitude je E4300. Ten oproti produktu popsanému výše přichází s tradičním 2,5“ pevným diskem, který na přání může být vyměněn za solid state disk dle volby zákazníka. Přítomna bude i optická DVD vypalovačka nebo Blu-ray mechanika. Zbytek komponentů obsažených v tomto produktu zůstává stejný jako u jeho brášku E4200, přidána mu však byla možnost ovládat myš pomocí „touchpadu“ i „pointing sticku“. Oba mají naplánováno vyjít na trh v průběhu září tohoto roku s zatím neznámou cenou. Bohužel již podle výbavy vám musí být jasné, že tyto "drobečci" budou konkurovat EEE PC jen rozměry a velmi nízkou hmotností, cenově se budou pohybovat mnohem výše (možná i násobně výše než Asus EEE).

Zdroj: softpedia dailytech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama