sony-zaplatte-50-a-my-vam-nenainstalujeme-nas-software
Novinka Sony: zaplaťte 50$ a my vám nenainstalujeme náš software

Sony: zaplaťte 50$ a my vám nenainstalujeme náš software

Stančík Martin

Stančík Martin

21. 3. 2008 00:00 19

Zní to zvláštně, že? Sony po svých zákaznících vyžaduje opravdu zvláštní poplatek - několik set korun za nenainstalování softwaru na notebook.

Reklama

Za pěkných padesát dolarů Sony nabízí, že na nový notebook nedá standardní aplikace Vaio, které normálně na systémy před-instaluje. Tento software však většinou zpomaluje počítač a uživatelé se již setkali i se zhroucením systému.

Tak zvanou možnost "Fresh Start," kterou Sony nabízí pro své notebooky TZ2000 a TZ2500, může zákazník využít pouze pokud zaplatí sto dolarů za upgrade operačního systému na Windows Vista Business z Windows Vista Home Premium (padesát dolarů stojí upgrade a za dalších padesát se již nemusíte zabývat nepříjemnými aplikacemi). Sony tak asi věří, že pouze byznysoví uživatelé nebudou chtít nainstalovat její software na svůj systém.

Sony: zaplaťte 50$ a my vám nenainstalujeme náš software
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle prodejců si uživatelé na tento software již mnohokrát stěžovali - koho by totiž potěšilo, kdyby při prvním startu nového notebooku viděli plochu plnou bezvýznamného softwaru a trial verzí her. Je to hlavně tím, že společnosti mají velký zájem o přibalování trial verzí softwaru k novým počítačům a mnohdy za to platí i velké peníze.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama