apple-tlaci-na-uzivatele-itunes-aby-si-nainstalovali-safari
Novinka Apple tlačí na uživatelé iTunes, aby si nainstalovali Safari

Apple tlačí na uživatelé iTunes, aby si nainstalovali Safari

Stančík Martin

Stančík Martin

21. 3. 2008 00:00 15

Apple se snaží využít potenciálu uživatelské základy svých iTunes a tlačí na ni, aby si nainstalovala webový prohlížeč Safari i ve Windows.

Reklama

Spolu s iTunes Apple na váš systém nainstaluje malou aplikaci zvanou Software Update. To zní velmi podobně jako program stejného jména zabudovaný do Mac OS X a společnost ho využívá k distribuci aktualizací - bezpečnostních i nových verzí programů.

Nyní to však vypadá, že Apple používá Software Update k tomu, aby instalaci Safari doporučilo také uživatelům Windows. Uživatelé iTunes tvrdí, že i když neměli nainstalovanou předchozí verzi Safari, je při spuštění aktualizačního softwaru stáhnutí prohlížeče zaškrtnuto implicitně.

Apple tlačí na uživatelé iTunes, aby si nainstalovali Safari
i Zdroj: PCTuning.cz

"Aktualizační software Apple nabízí instalaci nového softwaru, ne něčeho, co v systému bylo i před tím," potvrzuje Joe Wilcox z Microsoft Watch. Není divu, potenciál to je pro Apple obrovský. S více než 100 miliony prodaných iPodů (a většina jejich uživatelů má Windows), i kdyby jen malé procento z nich nainstalovalo Safari, podíl tohoto webového prohlížeče ihned vzroste o hodně procent.¨Podle společnosti NetApplications si Safari zatím drží zhruba 5.7 procent trhu, což je o procento více, než před rokem.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama