microsoft-koupil-dalsi-firmu-zabyvajici-se-bezpecnosti
Novinka Microsoft koupil další firmu zabývající se bezpečností

Microsoft koupil další firmu zabývající se bezpečností

Stančík Martin

Stančík Martin

21. 3. 2008 00:00 1

Microsoft dnes oznámil akvizici společnosti Komoku, která se specializuje na detekci rootkitů. Pro softwarový gigant jde již o druhou koupi firmy zabývající se rootkity.

Reklama

Komoku vede "bezpečnostní veterán" Dr. William Arbaugh a bývalý zaměstnanec Silicon Graphics Inc Jeffrey Chung. Firma byla založena v roce 2004 a úzce spolupracovala s americkým Ministerstvem bezpečnosti. Komoku nabízí softwarové i hardwarové řešení, které většinou najde využití ve velkých firemních sítích.

Například PCI karta CoPilot monitoruje datovou paměť a software Gamma hledá anomálie v operačním systému, za kterými by se mohl skovávat rootkit. V roce 2005 Microsoft varoval před vzrůstajícím nebezpečím rootkitů, které v té době byly prakticky neodhalitelné antivirovými aplikacemi. Na konci roku 2006 pak softwarový gigant koupil společnost Rootkik Revealer a najal jejího šéfa Marka Russinoviče, který jako první objevil rootkit v aplikaci od Sony BMG.

Microsoft plánuje technologie Komoku zabudovat do bezpečnostního řešení pro společnosti Forefront, stejně jako do Windows Live OneCare pro domácí zákazníky.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama