mininova-spusti-video-streamovane-pres-bittorrent
Novinka Mininova spustí video streamované přes BitTorrent

Mininova spustí video streamované přes BitTorrent

Moll

Moll

21. 3. 2008 00:00

Populární BitTorrentová stránka Mininova v současné době provádí uzavřený betatest projektu streamování videa přes BitTorrent. Ten umožní uživatelům sledovat video streamované z .torrent souborů.

Reklama

Možnost streamovat video bude integrována do kategorie "Featured", kterou Mininova otevřela před nedávnem a do které mohou přispívat různé vydavatelské společnosti.

Mininova spustí video streamované přes BitTorrent
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro příjem streamovaného videa bude sloužit Open Source "swarmplayer", který byl vyvinut ve spolupráci s týmem kolem Tribleru. Tribler také pracuje společně s BBC a několika dalšími evropskými vysílacími společnostmi na projektu bittorentového klienta nové generace (o projektu Evropské unie za 15 mil. EUR jsme psali zde).

Mininova spustí video streamované přes BitTorrent
i Zdroj: PCTuning.cz

Swarmplayer byl předveden tento týden na konferenci Open Internet TV v Ženevě. Přehrávač přichází s novým druhem algoritmu, který by měl zhodnocovat aktivitu uživatelů z delší časové perspektivy. Johan Pouwelse, který je hlavní postavou Tribleru, ve svém projevu vyjádřil radost nad tím, že se mění postoj několika klíčových evropských mediálních hráčů a ti dnes zcela seriózně zkoumají možnosti P2P technologie.

Mininova stále hledá lidi, kteří by streamovací službu testovali. Pokud máte o uzavřené beta testování zájem, můžete se přihlásit na fóru Mininovy.

Podle TorrentFreak

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama