asus-vydava-blu-ray-notebook-m50
Novinka Asus vydává Blu-ray notebook M50

Asus vydává Blu-ray notebook M50

Ctibor

Ctibor

20. 3. 2008 00:00

Společnost Asus přidává do svého širokého portfolia přenosných počítačů nový multimediální notebook s označením M50.

Reklama

Ten k nám přichází s vestavěnou Blu-ray mechanikou, reproduktory od firmy Altec Lansing a dekodérem Dolby Home Theater. To vše dohromady by mělo zajistit opravdu výjimečný audiovizuální zážitek v daném segmentu.

Ná výběr budeme mít z více grafických řešení - po dvou od společnosti ATI a jedno od firmy NVIDIA. Konkrétně se jedná o karty ATI Mobile Radeon HD3470 s 256MB VRAM a HD3670 dokonce s 1GB paměti. Poslední možností je NVIDIA GeForce 9500M GS s pamětí o kapacitě 512MB.

Ještě více možností budeme mít při výběru procesoru. Zde můžeme sáhnout po starší generaci Intel Core 2 Duo s označením T7x00 nebo po jednom z novějších čipů poháněných jádrem Penryn ze série T8x00 a T9x00. Ten bude pracovat na čipové sadě PM965 od stejného výrobce s operační pamětí DDR2 o kapacitě až 4GB a taktem 667MHz. Ve výbavě je dále pevný SATA disk s velikostí od 200GB do 500GB s předinstalovaným systémem Windows Vista, wifi karta a hybridní TV tuner.

Displej je lesklý o standartní velikosti 15.4" a maximálním rozlišeni 1680x1050. To bohužel nestačí na plné využití potenciálu Blu-ray videokvality 1080p, jako kompenzace je zde však přítomen HDMI port, to znamená, že laptop můžeme připojit k libovolnému externímu Full-HD panelu. Jako bonus nalezneme na touchpadu jednoduché ovládání základních funkcí multimediálních přehrávačů (hlasitost, play, stop, pause, přeskakování stop aj.). Cena tohoto modelu zatím není známa, avšak samotná přítomnost Blu-ray mechaniky zaručuje, že rozhodně nebude nejnižší.

Zdroj: Fudzilla, Asus

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama