wd-maximalizuje-kapacitu-disku-se-dvema-plotnami
Novinka WD maximalizuje kapacitu disků se dvěma plotnami

WD maximalizuje kapacitu disků se dvěma plotnami

JeanVEGA

JeanVEGA

19. 3. 2008 00:00 4

Společnost Western Digital oznámila, že začala s distribucí 3,5 palcových pevných disků o kapacitě 640GB. Ptáte se co je na tom zajímavého? Tato novinka má totiž jen dvě magnetické plotny.

Reklama

Samozřejmě všichni víme, že existují i disky s kapacitou 750GB a dokonce i 1TB. Ale zejména ty jednoterabajtové mají běžně čtyři až pět ploten (až na společnost Samsung, ta totiž nedávno dosáhla tuto kapacitu pouze s použitím tří ploten). Možnost uložení až 320GB dat na jednu diskovou plotnu znamená, že nový disk od firmy WD bude rychlejší než jeho konkurence, méně hlučný a nebude produkovat tolik tepla.

WD 640GB

Tento produkt s označením Caviar SE16 má 16MB vyrovnávací paměti a je možné jej připojit k libovolnému systému kompatibilnímu s rozhraním SATA či SATA II. „Tato kategorie HDD byla pro zákazníky vždy perfektním kompromisem mezi výkonem a kapacitou za příznivou cenu. Dnešní pevné disky se dvěma plotnami je nejčastěji možné sehnat s 500GB diskového prostoru. My jsme teď posunuli tuto hranici o 28% výš,“ řekl Don Bennett, viceprezident společnosti Western Digital pro divizi desktopů. Cena za tento produkt by se měla pohybovat na hranici $140 (asi 2200Kč) a v online obchodech by měl být dostupný každou chvílí.

Zdroj: electronista tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama