windows-vista-sp1-je-venku-kdo-jej-ale-potrebuje
Novinka Windows Vista SP1 je venku. Kdo jej ale potřebuje?

Windows Vista SP1 je venku. Kdo jej ale potřebuje?

JeanVEGA

JeanVEGA

19. 3. 2008 00:00 1

Po různých dohadech, spekulacích a několikrát změněném datu vydání je pro zákazníky firmy Microsoft očekávaný Windows Vista Service Pack 1 konečně dostupný.

Reklama

Celou sada updatů, jenž zahrnuje všechny dosud vydané aktualizace pro tento operační systém od jeho debutu v únoru 2007, je teď možné stáhnout si prostřednictvím služby Microsoft Windows Update. Nejjednodušší způsob jak se k novému SP1 pro Windows Vista dostat je nechat výše jmenovanou službu o všechno se postarat za vás. Tuto aktualizaci firma Microsoft uvolnila jak pro 32bitovou tak pro 64 bitovou verzi OS.

vista

Na serveru PCWorld před nějakým časem testovali Vista SP1 ve verzi RTM (release-to-manufacturing, tedy připraveno pro distribuci) a zhodnotili jej jako produkt, který podává nevyrovnané výsledky. Například v testu rychlosti kopírování souborů lépe obstála Vista s instalovaným SP1. Na druhé straně často nastala situace, kde tento operační systém s novou aktualizací zaznamenal dokonce zhoršení. Takto se SP1 projevil například v testu komprimace souborů. Slova společnosti Microsoft o dramatickém zvýšení výkonu s příchodem SP1 pro Windows Vista se tedy zjevně nepotvrdili.

Slíbené bylo i zvýšení výkonu a snížení spotřeby energie v mnohých dalších aspektech. Údajně se uživatelé mohou těšit na rozsáhlejší podporu hardwaru a softwaru a mnohých jistě potěší zpráva, že byla odstraněna ochrana systému způsobující snížení funkcionality v případě, že si uživatel operační systém neaktivuje.

V čem je pak problém? Názory na Vista SP1 jsou totiž různé. Ačkoliv je pěkné, co vše se zlepšilo a rozsáhlejší podpora hardwaru a softwaru vždy potěší, na druhé straně se již se objevili problémy se softwarem třetích stran na zabezpečení systému. Někteří uživatelé možná výhody nového updatu ocení, ale velké společnosti by určitě měli s aktualizací počkat. Pro takový případ je možné aplikovat Windows Service Pack Blocker Tool, jenž zabrání instalaci SP1.

Zdroj: infoworld pcworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama