jetway-se-vraci-do-hry
Novinka Jetway se vrací do hry

Jetway se vrací do hry

Michal Kleman

Michal Kleman

16. 3. 2008 00:00 12

Společnost Jetway se na posledních pár let omezila pouze na low-endové produkty, nyní se pokusí vrátit do vyšších vrstev. Pojďme se podívat na dvě nové desky z dílen této firmy.

Reklama

Jetway je v poslední době již druhou firmou, která se snaží o "návrat z mrtvých" - tou první byla společnost Biostar, která donedávna tvořila také pouze levné motherboardy. Jetway představila jednu novinku pro platformu Intel a jednu pro platformu AMD. Začneme modelem HI03-Extreme, který je určen právě pro Intel.

Jetway se vrací do hry
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato deska přichází trošku s křížkem po funuse, jelikož je založená na čipsetu Intel P35, který bude zanedlouho nahrazen mladším bráškou s označením P45, i přesto se však jedná o desku, která jistě nikoho svou výbavou neurazí, naopak může potěšit. Jedná se totiž o kombo DDR2/3 desku se čtyřmi sloty pro DDR2 paměti a dvěma pro moduly novějšího typu. Do dvou PCIe x16 slotů můžete zapojit grafické karty, ale northbridge P35 má k dispozici pouze 20 PCIe linek pro grafické karty, takže druhá karta bude pracovat pouze se čtyřmi linkami, na celkový výkon to však nemá nijak značný dopad. Dále jsou na desce přítomny tři PCI a jeden PCIe x1 sloty.

K motherboardu připojíte své úložné jednotky sedmi SATA porty a nebude chybět ani eSATA výstup. Na zadním panelu najdete šest USB výstupů a přímo na desce jsou pak konektory pro dalších šest. Deska se dále pochlubí S/PDIF konektorem, osmikanálovým audio kodekem a gigabitovým ethernetem.

Jetway se vrací do hry
i Zdroj: PCTuning.cz

Druhý motherboard je, jak už víte, určen pro procesory AMD. Použitý čipset je to nejlepší, co momentálně AMD nabízí - tedy AMD 790FX. Deska se celým jménem nazývá Jatway HA04-Extreme a v mnoha ohledech je podobná předchozímu modelu. Na zadním I/O panelu nejdeme ty samé výstupy, i SATA konektorů bude právě sedm. Rozdíl však bude v přítomnosti třetího PCIex16 konektoru (a v podpoře standardu PCIe 2.0) a v absenci slotů pro DDR3 paměti (ty AMD zatím vůbec nepodporuje). Southbridge u této desky nese označení SB600, takže se jedná ještě o starší model.

Obě desky mají displej, který v případě problému zobrazuje číslo chyby. U těchto modelů také najdeme podporu zapojení RAID 0 a 1. Motherboardy by již měly být v prodeji a v Japonsku jsou k dostání za 230USD (tj necelých 4000Kč).

Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama