kral-spamu-opet-u-soudu
Novinka "Král spamu" opět u soudu

"Král spamu" opět u soudu

JeanVEGA

JeanVEGA

15. 3. 2008 00:00 4

Notorický „spammer“ Robert Soloway teď musí čelit novému obvinění za podvod a daňové úniky. Hrozí mu vězení až na 26 let.

Reklama

Tento muž, kterému je 28 let, již byl několikrát shledán vinným ve více případech. V roce 2005 prohrál soud se společností Microsoft a měl jí vyplatit $7,8 milionů (asi 125,5 milionů Kč), ale platbám se mu zatím podařilo vyhnout. Současný případ se začal v květnu roku 2007 obviněním vneseným ministerstvem spravedlivosti Spojených států.

"Král spamu"  opět u soudu
i Zdroj: PCTuning.cz

„Byl jsem žalován a vedl jsem spory o stovky milionů dolarů, přesto můj byznys fungoval víc než deset let bez toho, abych někomu zaplatil byť i pouhý cent. Právníky nepočítám,“ vyjádřil se k situaci z roku 2005 Soloway. Tehdy údajně na svých „spamových“ operacích vydělal podle oficiálních správ asi $300 000 (přibližně 4,8 milionů Kč).

S ohledem na současnou situaci, jenž mu hrozí, že stráví nějaký čas za mřížemi, souhlasil „Král spamu“  s výslechem, kde bude monitorován detektorem lží. I když jsou v USA stovky vznesených žalob za spam, je jen extrémně ojedinělou situací, že se takový případ označí jako trestní čin. Dění kolem Roberta Solowaye snad bude pro ostatní výstrahou. Odsouzen má být 20. července a žalován byl již téměř před rokem byl o $700 000 (asi 11,2 milionů Kč) za škody, jenž Soloway údajně způsobil.

Zdroj: pcworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama