dve-tretiny-vyrobenych-eee-pc-budou-s-os-windows-xp
Novinka Dvě třetiny vyrobených Eee PC budou s OS Windows XP

Dvě třetiny vyrobených Eee PC budou s OS Windows XP

JeanVEGA

JeanVEGA

14. 3. 2008 00:00

Jonney Shih z vedení společnosti Asus řekl, že majoritní podíl na prodeji velmi žádaného sub-notebooku Eee očekávají v roce 2008 právě od verze s předinstalovaným operačním systémem Windows.

Reklama

„Asi 60 procent z vyexpedovaných Eee bude mít předinstalovaný operační systém Windows XP,“ vyjádřil se na konferenci Jonney Shih. Firma Asus se snaží dodržet své předsevzetí pro tento rok, a to prodej 5 miliónů kusů tohoto mobilního zařízení. V porovnání s rokem 2007 je to dost velké sousto, jelikož se jich prodalo "jen" kolem 700 000 jednotek. Mluvčí firmy Asus prozradil, že nejvyšší poptávka po tomto zařízení je v Evropě, následuje ji tichomořská Asie a Čína.

Dvě třetiny vyrobených Eee PC budou s OS Windows XP
i Zdroj: PCTuning.cz

Různé analýzy a průzkumy trhu jednoznačně potvrzují rozhodnutí společnosti Asus. Na poli operačních systémů totiž stále jednoznačně kralují produkty Microsoftu a uživatelé jsou na ně jednoduše zvyklí. „Windows Eee PC je pro zákazníky atraktivnější, protože nejsou naučeni používat počítače s operačním systémem Linux,“ stojí ve vyjádření analytika Alvin Kwock pro Reuters. Jonney Shih se ještě zmínil o tom, že Asus uvažuje o přesunutí části výroby produktů Eee do Vietnamu, ale žádné detaily ani období této akce neprozradil.

Zdroj: tech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama