ozc-uvadi-na-trh-32gb-a-64gb-solid-state-disky
Novinka OZC uvádí na trh 32GB a 64GB solid-state disky

OZC uvádí na trh 32GB a 64GB solid-state disky

JeanVEGA

JeanVEGA

13. 3. 2008 00:00 1

Je to jen pár dní, co společnost Intel oznámila, že pracuje na nové generaci SSD, jež má být rychlejší než produkty od Samsungu a máme tu hned dalšího hráče pronikajícího do útrob tohoto právě se rodícího zápasu - společnost OCZ.

Reklama

Firma OCZ Technology se v ringu postavila svým konkurentům a bude nabízet ultrarychlé solid-state disky pro rozhraní SATA II. Zájemci, kteří pokukují po těchto produktech s kapacitami 32GB a 64GB budou asi zvědaví na jejich parametry. Tato novinka od OCZ dokáže data číst rychlostí 120MB/s a zapisovat při 100MB/s díky nové technologii SLC (single-level cell) NAND vyvinuté pro flash zařízení.

ocz ssd

Možná jste si již všimli, že disk na obrázku se nápadně podobá solid-state disku s kapacitou 64GB od společnosti Samsung - dokonce má i stejné parametry. Vypadá to tedy tak, že dodavatelem těchto zařízení pro firmu OCZ je právě jmenovaný výrobce. O co se OCZ Technology snaží? Je známým faktem, že SSD od Samsungu jen stěží zákazník sežene samostatně a montují se převážně do notebooků. Ty, s nálepkou OCZ na svém obalu, je již možné koupit i sólově u některých online prodejců za cenu $599 (asi 9600Kč) u 32GB verze a $1099 (asi 17700Kč) u 64GB verze.

Zdroj: dailytech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama