steve-ballmer-mluvi-o-google-yahoo-a-apple
Novinka Steve Ballmer mluví o Google, Yahoo a Apple

Steve Ballmer mluví o Google, Yahoo a Apple

Stančík Martin

Stančík Martin

7. 3. 2008 00:00

Přinášíme výňatek z diskuze Steva Ballmera z Microsoftu a Guye Kawasakiho z Apple, který zazněl na letošní konferenci MIX.

Reklama

Jak to v současnosti vypadá s Yahoo: "Učinili jsme nabídku! Je to na nich lásko," řekl Ballmer. "Vyhledávač je klíčovou aplikací u online reklamy...nejsme tam, kde bychom chtěli být, pravděpodobně jsme se na vyhledávání spojené s reklamou měli zaměřit dříve." Dále Ballmer dodal, že i když pozice Googlu sílí, pořád není v průmyslu herním a ani jeho firemních aplikací se moc nevyužívá. "Online - to je Google, Google, Google."

Ballmer k Apple: "Apple dělá dobrou práci, například u hudebních přehrávačů. A dobře se jim povede i nadále." Ballmer k převzetí Facebooku. "Pro nás je důležité mít malé, ale i velké partnery. Microsoft je rád, že může být vlastníkem i partnerem." Co dělá Steve Ballmer celý den? Prý jsou tři druhy dnů: 1. Jedenáct hodin denně tráví se zákazníky 2. Celý den stráví na poradách 3. Pomalejší dny s méně poradami, kdy má čas přemýšlet a provádět průzkumy.

Steve Ballmer mluví o Google, Yahoo a Apple
i Zdroj: PCTuning.cz

Šéf Microsoftu prý dostává 60-70 e-mailů denně. Nepoužívá anti-spam a e-maily mu nefiltruje ani sekretářka. Jeho e-mail je: steveb@microsoft.com. Jak to bude, až bude Bill Gates pracovat na poloviční úvazek? "Nevíme co tím přesně myslí. Společnost bude řízena pěti nebo šesti klíčovými managery. Většina novinek ve firmě nepřichází od Billa, ale od lidí ve firmě."

Proč nebude nový Internet Explorer pro Mac? "Myslíme si, že je lepší tvořit nové věci, než přinášet další prohlížeč pro tuto platformu." Microsoft by chtěl na iPhone použí SilverLight, kdyby to bylo možné, ale Apple chce od vývojářů za aplikace pro své zařízení provize.

Zdroj: Betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama