u-s-air-force-se-chystaji-nakoupit-300-konzoli-playstation-3
Novinka U.S. Air Force se chystají nakoupit 300 konzolí PlayStation 3

U.S. Air Force se chystají nakoupit 300 konzolí PlayStation 3

Moll

Moll

6. 3. 2008 00:00 3

Letectvo Spojených států má zálusk na velké množství konzolí PlayStation 3, které hodlá použít na věděcké výpočty.

Reklama

Sony společně s Toshibou a IBM již dlouhou dobu nabízí svůj Cell Broad Engine (Cell/B.E.) pod nálepkou "určeno pro superpočítače". Designéři procesoru Cell/B.E. při různých příležitostech neopomíjejí zdůrazňovat, že jejich procesor je využitelný v širokém rozpětí aplikací - sahajícím od zábavy až po průmyslové využití. Ale po pravdě řečeno, mimo PlayStation 3 si zatím Cell významnou pozici nevybudoval. Nyní se mu možná blýská na lepší časy.

USAF totiž plánují otestovat, zda by se Cell nehodil pro jejich účely. Kvůli tomu si hodlá letectvo pořídit 300 konzolí PlayStation 3. Na konci února vydaly USAF předběžné oznámení, že jejich výzkumná laboratoř provádí technologický posudek pro "jistý druh procesorů typu cell". Ale přestože existuje mnoho způsobů, jak si pořídit procesor Cell/B.E., a některé z těchto procesorů jsou daleko schopnější než ten používaný v konzolích, musí dokonce i armáda Spojených států hledět na rozpočet. V oznámení se píše: "Procesory v Sony PlayStation 3 jsou jedinou značkou na trhu, která za přijatelnou cenu nabízí specifické charakteristiky cell procesoru potřebné pro tento program."



Dále je zajímavé, že vzdušné síly Spojených států si objednaly 40GB model PlayStation 3, který disponuje čtyřmi USB porty (zatímco běžná 40GB PS3 má pouze porty dva) a slotem pro Memory Stick/SD/Compact Flash, která je jinak k dispozici až u vyšších modelů s 60GB nebo 80GB diskem.

Podle DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama