pioneer-zcela-konci-s-produkci-plazmovych-panelu
Novinka Pioneer zcela končí s produkcí plazmových panelů

Pioneer zcela končí s produkcí plazmových panelů

Moll

Moll

5. 3. 2008 00:00 3

Podle posledních zpráv se Pioneer chystá přestat s výrobou plazmových panelů všech velikostí.

Reklama

Nedávno jste se mohli na stránkách PCTuningu setkat s

informací

, že se Pioneer hodlá soustředit na výrobu panelů s úhlopříčkou větší než 42 palců a panely menších velikostí si nechá vyrábět v továrnách cizích společností. Zdá se však, že tento krok byl pouhým začátkem a Pioneer brzy opustí segment plazmových panelů docela.

Minulý týden informoval japonský denník Asahi, že se Pioneer chystá 46 palcové a menší panely kupovat od společnosti Matsushita Electric Industries, vlastníka značky Panasonic, nebo od společnosti Hitachi.



Mluvčí Pioneeru později potvrdil, že společnost zvažuje budoucnost svých plazma panelů, protože prodeje v tomto segmentu dlouhodobě stagnují.



Důvěryhodný zdroj znalý poměrů v Pioneeru dnes pro japonskou tiskovinu Nikkei prohlásil, že společnost dokončuje plány na nákup plazmových panelů všech velikostí od třetích stran a do konce tohoto roku ukončí činnost jedné ze svých tří továren na plazmové panely v Japonsku. Samotný Pioneer sice tyto informace dosud nepotvrdil, nicméně se očekává, že podrobné oznámení učiní Pioneer v pátek, kdy má prezident společnosti představit nový obchodní plán.



Je nepříjemné, že po společnosti Fujitsu, která opustila trh plazmových panelů již minulý rok, se této technologie kvůli slabým výnosům vzdává další výrobce. V případě Pioneeru to mrzí o to více, že jde o společnost, která dlouhá léta platila za jednoho z hlavních zastánců plazmové technologie v televizorech. Dodávám, že Pioneer dnes již nevyrábí ani LCD obrazovky - ty nakupuje od společnosti Sharp.

Podle RegisterHardware

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama