notebook-na-solarni-energii
Novinka Notebook na solární energii

Notebook na solární energii

Ctibor

Ctibor

1. 3. 2008 00:00 1

Na sluneční energii pracuje kdejaká kalkulačka již dlouhou řadu let. Dnes zde ale máme o něco větší "kalkulačku" - notebook s vestavěným solárním panelem.

Reklama

Již nějakou dobu nám různé společnosti nabízejí solární nabíječky pro celou řadu zařízení. Některé dokonce i batohy či speciální tašky s vestavěnými solárními panely. Nyní se nám však představuje laptop, jehož je tento panel součástí.

Koncept z dílny Nikoly Knezevice by měl být řešením především pro cestovatele či vědecké pracovníky, kteří se při svých cestách dostanou do nejzazších koutů světa. Ani v dnešní době na mnoha místech nenalezneme přívod elektrické energie a slunce bude naší poslední možností. K cestování ho předurčuje i vybavení v podobě GPS, přístupu na internet a také satelitní telefon. Tak navážete kontakt s okolním světem ať se nacházíte kdekoli.

Asi si každý z vás řekne, že pracovat s notebookem, když na jeho obrazovku svítí sluneční paprsky, není zrovna idealní. Z toho důvodu je možné panel úplně oddělit a dát dobít. Mezitím se můžete klidně věnovat své práci ve stínu palem. V laptopu se totiž nachází druhá menší baterie, která se v této době stará o jeho chod. I ta se dobíjí pomocí sluneční energie po připojení panelu.

Jen doufejme, že se po tomto notebooku neslehne zem stejně, jako se to stalo podobnému konceptu, který nám představila společnost MSI v roce 2006.

Zdroj: HardGeek

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama