mitsumi-predvedla-bezdratovy-prenos-1080i-videa
Novinka Mitsumi předvedla bezdrátový přenos 1080i videa

Mitsumi předvedla bezdrátový přenos 1080i videa

Moll

Moll

26. 2. 2008 00:00 1

Mitsumi Electric Co., Ldt. demonstrovala bezdrátový HDMI přenos založený na UWB (Ultra-Wideband) technologii. Ukázka byla součástí výstavy Mitsumi Show 2008.

Reklama

Mitsumi při prezentaci využila služeb Playstation 3 a dvou bezdrátových modemů, jež jsou v současné době ve stádiu prototypu. S jejich pomocí demonstrovala, jak systém v reálném čase zkomprimuje 1080i HD videosignál do datového toku o 80Mbps a následně jej bezdrátově přenese do modemu připojenému k zobrazovacímu zařízení. Formát kódování, v němž přenos probíhá, si Mitsumi zveřejnit nepřála.



Maximální dosah demonstrovaného zařízení je poněkud limitujících 7m. Mitsumi počítá s tím, že by systém využívalo k bezdrátové distribuci HD videa do televizorů a osobních počítačů.

Společnost Tzero Technologies Inc je známým výrobcem systémů k bezdrátovému přenosu 1080i videa založených na UWB technologii. Jejich čipsety komerčně využívá například Hitachi Ltd. Mitsumi výrobce čipsetu, použitého v jejich nejnovějším systému, nijak nespecifikovala. Nicméně je pravděpodobné, že se jedná právě o čipset z dílen Tzero Technologies.

Nejzajímavější součástí přenosového systému je bezpochyby bezdrátový modem. Mitsumi na výstavě podrobně předvedlo desku na zpracování signálu, která se ukrývá v jeho útrobách. Demonstrátor se pochlubil zejména anténami v keramických čipech, které byly vyvinuty přímo společností Mitsumi. Na rozdíl od klasické externí antény se ty čipové obejdou bez anténního kabelu a dopomáhají redukovat velikost přístroje.



Zajímalo by mě, jestli se dočkáme doby, kdy si v tramvaji otevřeme své notebooky a potěšíme oči bezdrátově přenášeným HD videem...

Podle Tech-On

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama