zakladni-deska-od-asusu-s-cipsetem-nforce-780a
Novinka Základní deska od Asusu s čipsetem nForce 780a

Základní deska od Asusu s čipsetem nForce 780a

Moll

Moll

26. 2. 2008 00:00

Několik informací o základní desce Crosshair II Formula určené pro procesory AMD.

Reklama

Poslední dobou by se mohlo zdát, že rychlé základní desky jsou rezervované pro majitele procesorů Intel. Asus však ukazuje, že nechce zanedbat ani ty, kteří dají přednost procesoru od AMD.



Jednou ze základních desek, které se Asus chystá vpustit na trh, je deska z hráčské řady R.O.G. (The Republic of Gamers) Crosshair II Formula. Jak jsem uvedl v úvodu, deska bude postavená na čipsetu nForce 780a. Nyní přejdu k jejím dalším charakteristikám. Crosshair II Formula bude vybavena třemi x16 PCI Express sloty, ale při použití tří grafických karet se kvůli limitujícím vlastnostem čipsetu bude muset hráč spokojit s jednou kartou zapojenou jako x16 a dvěma x8. Čipset bude navíc vybaven integrovanou grafickou kartou a bude podporovat technologii Hybrid SLI.

Základní deska od Asusu s čipsetem nForce 780a
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus do výbavy desky zahrnul jak D-sub, tak HDMI konektor. Nechybí dvě přípojky na Ethernet, šest USB 2.0 portů, FireWire, optický a koaxiální S/PDIF výstup a PS/2 port pro klávesnici. Zvuk bude zajištěn jednou ze zvukových

riser

karet Asusu, kterou najdete v černém x1 PCIe slotu umístěném v horní části desky.



Desku obohatí také dva PCI sloty a jeden další slot x1 PCIe. Dále je potěšující, že bude Crosshair II Formula vybavena šesti SATA konektory, naopak nepotěší nepřítomnost ani jediného konektoru eSATA. Čipset bude chlazen pasivně a stejně jako v případě čipsetu 780i bude vybavem čipem N200, který by měl zajistit lepší podporu SLI zapojení. Deska bude plně AM2+ kompatibilní a bez problémů by měla pracovat s nejnovější generací procesorů AMD Phenom.



Podle Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama