ubuntu-8-10-jiz-v-rijnu-2008-uds-se-bude-konat-v-praze
Novinka Ubuntu 8.10 již v říjnu 2008 - UDS se bude konat v Praze

Ubuntu 8.10 již v říjnu 2008 - UDS se bude konat v Praze

Filip Eckstein

Filip Eckstein

21. 2. 2008 00:00 7

Ještě ani nevyšla verze 8.04 a už tu máme první oficiální "zvěsti" o jeho čestným nástupci - Ubuntu 8.10 s kódovým označením "Intrepid Ibex".

Reklama

Jedna z nejpopulárnějších linuxových open source distribucí se už brzy dočká dalšího nástupce. Víme hned o dvou nově příchozích verzích. Konkrétně je řeč o Ubuntu 8.04 "Hardy Heron" (Neohrožená volavka), jenž má v květnu letošního roku nahradit stávající verzi 7.10.

Bohužel ani 8.04 se na strojích uživatelů příliš neohřeje. Mark Shuttleworth, zakladatel projektu Ubuntu, už má totiž v zásobě verzi další. Ta nebude mít samozřejmě jiné číslo než 8.10. A jaké kódové označení se Ubuntu dostalo tentokrát? Stejné, které jsem zmínil v úvodu - "Intrepid Ibex" neboli "Nebojácný kozorožec". Více bližších informací o novém nástupci však neuvedl.

Ve své tiskové zprávě Mark Shuttlewort také zve všechny vývojaře, distributory, ale také veřejnost na příští UDS (Ubuntu Developer Summit) zabývající se právě nově příchozí verzí 8.10. Zúčastnit se určitě budete moci i vy, jednání se totiž bude konat právě v našem hlavním městě. Konkrétně se tomu tak stane v pondělí 19.května a potrvá až do pátku 23.května. Tuto příležitost budeme moci zhlédnout v hotelu Corinthia Towers v Kongresové ulici. Více informací naleznete zde.

Zdroj: Ubuntu

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama