sony-prodava-toshibe-sve-vyrobny-cipu
Novinka Sony prodává Toshibě své výrobny čipů

Sony prodává Toshibě své výrobny čipů

Moll

Moll

21. 2. 2008 00:00 8

Výrobní haly společnosti Sony na výrobu mikročipů (včetně procesoru Cell a grafického čipu RSX použitých v konzoli PS3) mění vlastníka. Šťastným kupcem je Toshiba. Cena: 835 mil. dolarů.

Reklama

Je ironickou shodou okolností, že obchod mezi Sony a Toshibou se uskutečnil právě ve chvíli, kdy končí lítý boj obou společností na poli nosičů HD videa. HD DVD podporované Toshibou v úterý definitivně podlehlo formátu Blu-ray zastupovaném společností Sony. Skutečností ovšem je, že se Sony dlouhodobě plánuje zaměřit na obrazové čipy pro digitální fotoaparáty a ustupuje od vysokých investic do výroby špičkových čipů. Již v říjnu Sony prohlásila, že by Toshibě prodala zařízení na výrobu svých klíčových mikročipů použitých v konzoli PlayStation 3. Jednání ještě tehdy ztroskotala na ceně.



Sony prodává Toshibě své výrobny čipů
i Zdroj: PCTuning.cz

Výrobní zařízení budou užívána jejich polovodičovou "joint venture" (forma spolupráce více podniků) k výrobě jak již zmíněných procesoru Cell a grafického čipu RSX obsažených v PS3, tak též k výrobě mikročipů, které poputují do vlastních produktů Toshiby. Společný podnik bude založen 1. dubna.



Společně s ukončením HD DVD zveřejnila Toshiba optimističtější zprávu, že se svým partnerem SanDisk Corp vydají 16 miliard dolarů na výstavbu dvou nových závodů na výrobu flash pamětí.

Podle Reuters, engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama