pc-monitor-snu
Novinka PC monitor snů

PC monitor snů

Ctibor

Ctibor

18. 2. 2008 00:00 2

Přestože je tento LCD monitor určen hlavně pro televizní studia či do systémů domácího kina, jistě je snem každého počítačového nadšence mít něco takového na stole, nebo spíše na stěně místo perského koberce.

Reklama

Jedná se o 56" palcovou obrazovku (úhlopříčka 142cm) z dílny společnosti Astro Systems s názvem DM-3400. O obraz se stará 4000x2000 tekutých krystalů, které dokaží vykouzlit rozlišení 3840x2160. Na zadním panelu tohoto obra najdeme dva vstupy. První je DVI-D a druhý HD-SDI - Dual link. Tyto vstupy zvládají signál RGB 4:4:4(vysoké barevné rozlišení) stejně tak jako čtyřkanálový vstup za rozdělení obrazovky na čtyři různé části.

Pro každý z kanálů můžeme odděleně nastavit hodnoty jasu, kontrastu i gamma levelu. Váha 45kg snad ani není překvapivá, mě naopak vzhledem k typu panelu přijde ještě poměrně nízká. Kompletní specifikace si můžete přečíst zde na oficiálních stránkách Astro Systemu. Cena ani datum vypuštění tohoto monitoru na trh zatím není známa, ale myslím, že pro někoho, kdo si chce pořídit toto nebo jiné LCD podobného ražení, nejsou peníze rozhodujícím faktorem.

Samozřejmě existují i větší LCD panely, ale v těchto případech jde spíše o vyjímky, které jsou již opravdu určeny hlavně pro profesionální využití a jejich cena tomu také odpovídá. Každopádně ani tento by se patrně do naší sestavy snů s hranicí na 200 000 Kč cenově nevešel, a to ani kdyby šlo o jedinou položku na seznamu. Navíc pro nadšence mezi počítačovými hrači asi neexistuje pořádné grafické řešení, které by na takovéto rozlišení zvládalo bez problémů všechny dnešní hry. Namátkou nevyberu nic jiného než Crysis - vizuálně nejnáročnější hru současnosti.

Zdroj: TweakTown

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama