poruchovost-xboxu-16-a-stoupa
Novinka Poruchovost Xboxu - 16% a stoupá

Poruchovost Xboxu - 16% a stoupá

FidoUncle

FidoUncle

17. 2. 2008 00:00 17

O přehřívání konzole Xbox 360 ví asi každý. Že je tato chyba závažná a vyžaduje opravu ve značkovém servisu také. Kolik procent konzolí ovšem v servisech končí?

Reklama

Na to odpovídá zpráva ze společnosti Square Trade, zabývající se právě záručními opravami konzolí od Microsoftu. Ta říká, že v současnosti se poruchovost konzolí Xbox 360 pohybuje na hranici 16,4 %.

Poruchovost Xboxu - 16% a stoupá
i Zdroj: PCTuning.cz

Square Trade ale není jediným smluvním partnerem Microsoftu provádějícím záruční servis konzolí Xbox. Některé další servisy uvádějí hrozivá čísla dosahující až 33 %. Naproti tomu firma Vole prohlašuje, že se toto číslo pohybuje mezi třemi a čtyřmi procenty. Když se na tato čísla podíváme, nabízí se otázka, jestli je toto číslo skutečné nebo jde jen o pouhé zprůměrování čísel předchozích. Ale pravděpodobně mu můžeme věřit, jedná se přeci o záruční servis.

Dalším zveřejněným údajem je podíl konzolí trpících slavně neslavnou chybou „Red Ring of Death“, dosahuje 60 %. Jaké jsou další problémy konzole zpráva neříká. Square Trade CEO Steve Abernethy řekl, že vadných konzolí bude s časem pravděpodobně přibývat. Cituji: „Je logické věřit, že frekvence chyb bude stoupat. Xbox 360 je s časem k závadám náchylnější, vzhledem k tomu, že jejich hlavní příčinou je právě přehřívání.“

Procento závad v případě PlayStation 3 a Wii je mnohem nižší, nepřesáhne 3 procenta. Microsoft musí být šťastný, že má kam dávat peníze vydělané jinde...

Podle The Inquirer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama