sightmate-lv920-my-zirame-vy-zirate
Novinka Sightmate LV920 - my zíráme, vy zíráte

Sightmate LV920 - my zíráme, vy zíráte

Ctibor

Ctibor

15. 2. 2008 00:00 10

Někteří lidé nemají to štěstí a jejich zraku už nemusí pomoci ani velmi silné brýle. To je případ postižených např. zeleným zákalem nebo diabetickou retinopatií. Pro ty je tu však nyní Sightmate LV920 od společnosti Eyetonomy.

Reklama

Jedná se o optické zařízení podobné dnešním videobrýlím, které používají počítačoví hráči. nebo těm jenž simulují velkou obrazovku při pozorování filmů. Zařízení Sightmate LV920 je ale trošičku jiné, v jeho středu je umístěna kamera, která uživateli zprostředkovává aktuální obraz okolního prostředí.

Tato kamera má rozlišení 2 megapixely a také trojnásobný optický zoom. Uvnitř se nacházejí dva displeje s rozlišením 640x480 pixelu, které se mohou natáčet v patnáctistupňovém ůhlu. Váží asi 240 gramů, ovladač i s bateriemi potom necelou polovinu kilogramu. Pomocí ovladače můžeme přibližovat a oddalovat předměty nebo zvyšovat jas. Brýle dále pomáhají s rozpoznáváním okrajů a barevného spektra - jsou tedy vhodné i pro barvoslepé. Studie ukázaly, že u lidí s ostrostí zraku mezi 20/70 - 20/200 se vidění zlepšilo až na hodnoty mezi 20/20 - 20/40. To je myslím více než chvalyhodné.

Eyetonomy varuje, že toto zařízení je však určeno pouze pro činnosti vykonávané v sedě, nikoli k chůzi a už vůbec ne při řízení auta. LV920 se prodává za cenu $3499(61000Kč). Částka to není malá, ale myslím, že investice do vlastního zraku se více než vyplatí.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama